FORSKARVÄRLDENS KUNSKAP PÅ NÄRINGSLIVETS VILLKOR

Med dagens avancerade teknologi krävs inga superdatorer för de krävande beräkningar som realtidsanalys av digitala bilder innebär, vanliga persondatorer och tom. smarta telefoner klarar detta idag.
Savantic har utvecklat ett spelkoncept som kontrolleras med andningsbälte. Konceptet heter Savanda och är open source och open hardware. Huvudsyftet med Savanda är att hjälpa barn att kontrollera andningen vid strålterapi och MR-undersökningar.
Vi håller oss uppdaterade kring de senaste forskningsrönen inom de områden vi jobbar. Detta för att överbrygga språnget mellan forskningsvärlden och näringslivet.

Aktuellt

Claes Orsholm är månadens alumn vid Stockholms Universitet. Han uppmärksammas bland annat för arbetet med att starta Savantic. Läs hela artikeln:

Savantic tackar alla sina kunder för i år och önskar God Jul och Gott Nytt År! I stället för att dela ut julklappar har vi valt att stödja Läkare utan gränser och Stockholms Stadsmission.

Den 1 december började Steffen Muschter hos oss. Steffen har disputerat i experimentell partikelfysik vid Stockholms Universitet.